Bugün, 14 Mayıs 2024 Salı

Seyhan’dan satranç şöleni

Seyhan’dan satranç şöleni

450 Sporcu bu kez “Beyinleri” ile yarıştı

Bu kez 15 ilden Adana’ya “Beyin Göçü”

Seyhan’dan Satranç sporuna destek

Akay “Satranç, Dogru düsünmeyi saglar”

 

Seyhan Belediyesi tarafindan düzenlenen 1.Ödüllü Satranç Turnuvasi hafta sonu 2 gün süren yarismalarla tamamlandi. Seyhan Belediyesi Yesilyurt çok amaçli tesislerinde gerçeklesen turnuvaya 450 sporcu katildi. Adana disinda; Hatay, Gaziantep, Osmaniye, Mersin, Ankara, Antalya, Istanbul, Malatya, Afyon, Sivas basta olmak üzere 15 ilden de sporcular turnuvaya katilim sagladi.

 

EN BÜYÜK YEREL ORGANIZASYONA IMZA ATILDI

Katilim sayisi itibariyla Adana’da son yillarda düzenlenen en büyük yerel organizasyon olan Seyhan Belediyesi 1. Ödüllü Satranç Turnuvasinin açilis gününe Seyhan Belediye Baskani Akif Kemal Akay da katildi.

Yarismacilara basari dileyen Baskan Akay, “Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’un dedigi gibi ‘Cumhuriyeti yasatacak olan sizlersiniz’ Gelecek sizlerin elinizde. Düzenlemis oldugumuz turnuva, dogru düsünüp dogru karar vermeniz ve ileriyi görmeniz açisindan fayda saglayacaktir. Günümüzde hiçbir sey basit degil. Her seyin çok yönlü faktörü var. Sizlerin emek verdigi, kafa yordugu satranç sporu da bunu bizlere saglayacak en önemli yollardan birisi. Bu Turnuvanin devam etmesini arzu ediyorum. Turnuvanin organizesinde emegi geçen herkese tesekkür ediyorum” dedi.

Daha sonra Baskan Akay sembolik olarak Turnuvanin ilk hamlesini yapti. 450 sporcu 2 gün boyunca A, B ile 8 yas ve alti, 10 ve 12 yas kategorilerinde  kiyasiya yaristi.

 

ÖDÜLLER VE HEDIYELER VERILDI

Turnuvanin ikinci günü yapilan yarismalarin ardindan kategorilerinde dereceye girenlere ödülleri verildi. Ödülleri ve hediyeleri, Seyhan Belediye Baskani Akif Kemal Akay’i temsilen Seyhan Belediye Baskan Yardimcisi Selçuk Özkök ve Seyhan Belediyesi Spor Müdürü Nesrin Olgun Arslan tarafindan verildi.

 

KATEGORILERINDE ILK ÜÇE GIREN SPORCULAR SÖYLE;

A Kategorisi

1-Kutay Sakmak

2-Ahmet Fazil Gülenç

3-Fahed Sokany

B Kategorisi

1-Halil Ibrahim Erçen

2-Emirhan Hanoglu

3-Yusuf Çapar

12 Yas ve Alti Kategorisi

1-Ata Arda Çaglar

2-Cumali Efe Gökçe

3-Beray Karatiken

10 Yas ve Alti Kategorisi

1-Kerem Arda Gözen

2-Heval Yapici

3-Ömer Ata Uzunay

8 Yas ve Alti Kategorisi

1-Görkem Ünsal

2-Ilgin Deniz Eroglu

3-Senem Gül Bassari



  • Salı 25.4 ° / 14.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 25.3 ° / 15.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 26.3 ° / 15.9 ° Güneşli